Polar Ignite arvostelu ja kokemuksia

Heti tähän alkuun pyytäisimme teitä, arvon lukijat tutustumaan tähän nettikauppaan. Laadukkaampaa kellovalikoimaa ei etsimällä löydä. Jos ette usko niin yllä olevaa linkkiä tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla pääsette mitä tyylikkäimpien kellojen maailmaan. (Varoitus: emme ole vastuussa niistä tuhansista mimmeistä ( tai jätkistä) jotka ryntäävät luoksesi ihastelemaan uutta aikarautaasi.)

Olemme aiemmien kirjoittaneet täällä aktiivisuusrannekkeista (listamme parhaista aktiivisuusrannekkeista näet tästä klikkaamalla!) ja tänään puhumme niistä vähän lisää. Tai oikeastaan yhdestä ja tietystä nimittäin Polar Ignitestä, joka on fitnesskello mikä auttaa saavuttamaan todellisen potentiaalisi. Se mittaa sykkeen ranteesta Polar Precision Prime ‑yhdistelmäsensoriteknologialla ja seuraa nopeutta, matkaa ja reittiä GPS:n avulla. Nightly Recharge™ mittaa palautumisesi joka yö, ja FitSpark-treeniopas antaa henkilökohtaista, valmiustasoosi perustuvaa treeniopastusta. Uusi Sleep Plus Stages‑unen seuranta tarkkailee univaiheitasi (REM-uni, kevyt ja syvä uni) ja antaa unipalautetta sekä numeerisen unituloksen. Polar Igniten ohjatut hengitysharjoitukset auttavat rentoutumaan ja vähentämään stressiä. Siinä on värillinen kosketusnäyttö ja 20 mm:n pikalukittavat vakiorannekkeet.

Design ja ominaisuudet

Polar Ignite- fitnesskello on heti ensikosketuksesta todella kevyt, erittäin hyvin pienempäänkin ranteeseen istuva, tyylikäs laite, jonka edistyksellisen rannesykemittauksen vuoksi ei vaadi sykevyötä tarvita missään vaiheessa. Kello on tarkoitettu käytettäväksi ympäri vuorokauden ja siksi on tärkeää, että pehmeä silikoniranneke tuntuu kädessä hyvältä, eikä paina mistään kohtaan. Omaa silmää miellyttää myös kellon muotoilu sekä värillinen kosketusnäyttö. Akunkesto on myös ihan siedettävä n. kolme päivää.

Polar Ignitessa on sisäänrakennettu GPS, jonka avulla voi seurata nopeutta, matkaa, kuljettua reittiä ja korkeutta. GPS on pätevä ominaisuus urheilukellossa, sillä matkan, ajan ja eritoten nopeuden seuraaminen juoksulenkeillä ja uidessa lisää treenimotivaatiota ja auttaa liikkumaan kohti tavoitteita. Tykkään itse myös katsoa aina lenkin jälkeen Polar Flow-sovelluksesta kuljetun reitin kartalta. Polar ignite ilmoittaa myös lenkin aikaisen keski-, minimi- ja maksimisykkeen, sekä kesi- ja maksimivauhdin. Saat tietoosi myös kierrosnopeudet, joiden avulla voit seurata vauhtisi kehittymistä lenkin aikana. Näin mahdollistuu erittäin tarkka juoksunopeuden ja kestävyyskunnon kehityksen seuranta. Polar Ignite-fitnesskello hemmottelee juoksijoita myös ilmaisella juoksuohjelmalla ja uimareita älykkäällä uintimetriikkaominaisuudellaan, joka mittaa uinnin aikana jopa vetojen määrää. Kello on vesitiivis  n. 30 metriin saakka.

Polar Ignitessa on edeltävien ominaisuuksien lisäksi Fitpark-treeniohjelma ominaisuus, joka tarjoaa päivittäin valmiiksi suunniteltuja reenejä. Kello ehdottaa sinulle aktiivisuutesi ja palautumisesi perusteella joko voima, cardio, tai jotain muuta treeniä. Mielestäni varsin hauska lisä, jonka avulla voi mielikuvituksen puuttuessa napata valmiin treenin tehtäväksi suoraan aparaatista!

Tämän lisäksi kellon Sleep plus stages -ohjelma seuraa unta ja sen laatua. Ohjelma antaa tietoa unisykleistä (kevyt-, syvä-, REM-uni), unen eheydestä, sekä sen uudistavuudesta. Lisäksi saat kattavasti tietoa autonomisen hermostosi toiminnasta (syke, hengitystaajuus, sykevaihtelu), jonka rentoutuminen kertoo paljon siitä, kuinka kehosi palautuu unen aikana. Pystyt myös nähdä kuinka radikaalisti alkomahoolin käyttö vaikuttaa unenlaatuusi. (Spoiler alert: Unenlaatu kärsii todella todella paljon)

Yhteenveto

Osta, jos haluat hinta/laatu-suhteeltaan maaliin osuvan perusvarman fitneskellon avuksi treeneihin tai ihan vain uteliasuudesta.

Paras hinta Polar Ignite- fitnesskellolle löytyy tästä tai alla olevaa kuvaa klikkaamalla!

Asiakaskokemuksia:

“Nyt käytössä ollut kuukauden eikä mitään valittamista! Ladata saa kolmen päivän välein, mutta latautuu hyvin sillä välin kun vaikkapa saunomassa eli kun kello ei muutenkaan ranteessa olisi. :)”

“Ylitti odotukset, unen seuranta todella tarkka, mielenkiintoinen ja koukuttava.”

“Kello tukee hyvin harjoittelua, on helppokäyttöinen ja mittaa luotettavan tuntuisesti sykkeen ja matkan. En ole kokeillut sitä vedessä enkä halua siihen puhelimen ilmoituksia. Ainoa miinus tulee alkuperäisestä rannekkeesta, joka aiheutti iho-oireita. Jouduin tilaamaan uuden tilalle, mikä toi yli 30 euron lisäkustannuksen.”

Tekniset tiedot: 

 • Mitat: 43 x 43 x 8,5 mm
 • Paino: 35 g rannekkeen kanssa, 21 g ilman ranneketta.
 • Näyttö: Värillinen kosketusnäyttö (IPS TFT) ympäristön valoisuuden tunnistuksella, resoluutio 240 x 204. Dragontrail-lasi.
 • Akku: 165 mAh:n litiumpolymeeriakku. Akun kesto jopa 17 tuntia treenitilassa (kun GPS ja rannesykkeenmittaus ovat käytössä), ja jopa 5 päivää kellotilassa, kun jatkuva sykeseuranta on käytössä.
 • Materiaalit: Lasikuituvahvisteinen polymeerikuori. Ruostumaton teräskehys ja -painike.
 • Ranneke Musta ja hopea: TPU-muovi, ruostumaton terässolki.
 • Koot: S: ranteen ympärysmitta 130–185 mm, M/L: ranteen ympärysmitta 155–210 mm
 • GPS: Integroitu GPS ja GLONASS. A-GPS nopeaa paikannusta varten.
 • Puhelin notifikaatiot
 • Yhdistettävyys: Bluetooth Low Energy (BLE). Mukautettu USB-johto lataukseen ja tietojen synkronointiin.
 • Kello: Aika ja päivämäärä. Herätys ja torkkutoiminto. Sekuntikello ja alaspäin laskeva ajastin.
 • Käyttöliittymän kielet: Suomi, ruotsi, englanti, espanja, hollanti, indonesia, italia, norja, portugali, puola, ranska, saksa, tanska, tšekki, turkki, venäjä
 • Sensorit: Yhteensopiva Polar BLE ‑sykesensorien kanssa.
 • Vesitiiviys: Vedenkestävä 30 m (ISO 22810, soveltuu uimiseen)
 • Erillistila: Kelloa voi käyttää yksistään ilman muita laitteita tai yhteyksiä (rajallinen muistikapasiteetti tietojen tallennukseen). Saat käyttöösi kaikki ominaisuudet, toiminnot ja rajattoman tallennustilan, kun yhdistät kellosi ilmaiseen Polar Flow ‑sovellukseen ja ‑verkkopalveluun, jonne tallentuu kaikki urheilu- ja treenitietosi.