Parhaat älypuhelimet alle 300€

Näinä älypuhelinten kulta-aikoina monelta tuntuu taskusta löytävän usein se Iphone tai joku muu vastaava kalliimman puolen puhelin. Moni ei tunnu huomioivan sitä faktaa, että nykyään saa jo reilusti halvemmalla varsin hyvän puhelimen, jopa alle 300€. Reiluna kaverina ajattelin listata teille tähän muutamat astetta halvemmat älypuhelimet, jotka ovat omasta mielestäni parhaita halvemman luokan puhelimia. Ostoksille pääset suoraan täältä.

Samsung Galaxy A32 5G

Listan aloittaa Samsungin 2021 tammikuussa julkaistu budjetti 5G puhelin. Galaxy A32 5G:ssä on 6,5 tuuman TFT LCD-näyttö, jossa on smoothisti muotoiltu lovi yläreunassa 13 megapikselin etukameralle. Sormenjälkilukija puhelimessa on sijoitettu laitteen kylkeen.

Puhelimen takaa löydämme neljä kappaletta kameroita: 48 megapikselin pääkameran sekä kiinteätarkenteiset 8 megapikselin ultralaajakulmakameran, 5 megapikselin makrokameran sekä 2 megapikselin syvyyskameran. Puhelimen runko on valmistettu muovista ja värivaihtoehtoina toimii: musta, valkoinen, sininen ja violetti.

RAM-muistia Galaxy A32 5G:ssä on 6 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 tai 128 gigatavua, jota voi lisäksi laajentaa korkeintaan 1 teratavun microSD-muistikortilla. Akun kapasiteetti on mukavan runsaat 5 000 milliampeerituntia, ja tuettuna on 15 watin pikalataus. Samsung Galaxy A32 5G:n mitat ovat 164,2 x 76,1 x 9,1 millimetriä ja paino n. 205 grammaa.

 • 6,5 tuuman Infinity-V -näyttö
 • 48 MP neloiskamera ultralaajakulmalla ja makrolla
 • Frame ja Game Boosterien 
 • 5000 mAh akku pikalatauksella
 • 5G

Samsung Galaxy A02s

Galaxy A02s on jonkin verran karsitumpi versio yllämainitusta puhelimesta, mutta tarjoaa silti tuttuja ominaisuuksia. Näyttö on kooltaan myös 6,5 tuumaa ja siinä on HD+ -tarkkuus. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 450 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Puhelimen takaosaan Samsung on sijoittanut kolme kamerasensoria, jotka ovat 13 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Galaxy A02s tarjoaa myös 5 megapikselin etukameran. Puhelimen akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä ladataan 15 watin pikalatauksen avulla.

 • 6,5 tuuman Infinity-V -näyttö
 • 13 MP kolmoiskamera ultralaajakulmalla
 • Suuri 5000 mAh akku pikalatauksella

Xiaomi Redmi Note 9T 5G

Xiaomin Redmi tunnetaan varsinkin edullisemmista äylypuhelimistaan, ja Redmi Note 9T on nyt uusinta uutta tällä saralla.

Redmi Note 9T on ensimmäinen MediaTek-järjestelmäpiirillä varustettu 5G-älypuhelin Suomen markkinoilla. Se on varustettu myös muun muassa kolmella takakameralla, stereokaiuttimilla ja hyvän kokoisella 6,5 tuuman näytöllä. Puhelimesta löytyy 4 Gt RAM-muistia ja 64 Gt tallennustilaa. Paperilla tekninen kattaus näyttää edulliseen hintaan nähden varsin lupaavalta. Puhelimesta on kaksi värivaihtoehtoa: yönmusta (Nightfall Black) ja aamunkoiton purppura (Daybreak Purple).

 • 6,53 tuuman DotDisplay -näyttö
 • 48 MP kolmoiskamaera
 • Suuri 5000 mAh akku pikalatauksella
 • 5G

Honor 8A 64 Gt

Honor 8A on varustettu 6,09 tuuman IPS LCD -näytöllä 19,5:9-kuvasuhteella ja pyöreän muotoisella, pienikokoisella lovella näytön yläreunassa etukameraa varten. Näytön tarkkuus on 1560×720 pikseliä. Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen taakse.

Honor 8A:sta löytyvän yhden takakameran tarkkuus on 13 megapikseliä ja etukamera on tarkkuudeltaan puolestaan 8 megapikseliä. Voimaa tässä puhelimessa luo MediaTekin kahdeksanytiminen Helio P35 MT6765 -järjestelmäpiiri. Honor 8A:sta on RAM-käyttömuistia 3 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 32 gigatavua. Tallennusmuisti on laajennettavissa microSD-muistikortilla, joka on erillinen puhelimesta löytyvistä kahdesta SIM-korttipaikasta. Akun kapasiteetti on 3 020 milliampeerituntia ja latausliitäntä on vanhan liiton Micro-USB-mallia. Honor 8A on saatavilla mustana, sinisenä sekä kultaisena.

 • 6,09 tuuman näyttö
 • 8-ytiminen virtatehokas prosessori
 • 3020 mAh:n akku

Nokia 5.4

Nokia 5.4 on varustettu 6,39 tuuman ja 1560×720 pikselin HD+-tarkkuuden näytöllä. Etukamera on sijoitettu reikään näytön vasemmassa yläkulmassa. Puhelimen sisältä löytyy Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 662, RAM-käyttömuistia on 4 tai 6 gigatavua, sisäistä tallennusmuistia 64 tai 128 gigatavua (tallennusmuisti on laajennettavissa microSD-muistikortilla). ja akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia. Tuettuna ei ole varsinaista pikalatausta lataustehon rajoittuessa 10 wattiin.

Nokia 5.4 takapuolelta löytyy 48 megapikselin pääkamera, 5 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin makrokamera ja 2 megapikselin syvyyskamera. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä.

Kuvaamisen osalta Nokia 5.4:ssä on tuki Nokia OZO Audio -ominaisuuksille, kuten esimerkiksi tuulen huminan vähentämiselle. Videokuvaus onnistuu myös 60 fps -nopeudella.

Takaa löytyy kameroiden lisäksi myös sormenjälkilukija. Lisäksi tässä Nokiassa on etukameraan perustuva kasvojentunnistus.

 • 6,39 tuuman HD+ -näyttö
 • Tehokas 48 MP neloiskamera
 • Qualcomm Snapdragon 662 -suoritin
 • Kestävä akku nopealla latauksella

Loppusanat

Eli kuten yläpuolella näkyy ei enää tänä päivänä tarvitse maksaa itseään sairaalaan saadakseen ihan pätevän älypuhelimen. Tientenkään nämä eivät ole mitään testivoittajia mutta näillä pärjää vallan mainiosti. Toivottavasti tämä puhelin vertailu auttaa myös sinua löytämään itsellesi parhaan puhelimen. Täältä pääset ostoksille.