Parhaat äänikirjat

Olemmekin jo aikaisemmin täällä puhuneet äänikirjoista. Äänikirjat ovat olleet jo pitkään kovassa nosteessa ja ei ihme, koska ovathan ne käteviä. Nytten, kun äänikirja sovelluksia löytyy pilvin pimein ja itse äänikirjojakin tuntuu löytyvän joka lähtöön ajattelimme listata teille meidän valinnat parhaista äänikirjoista. Lisää äänikirjoista pääset lukemaan täältä.

#1 Harry Potter ja Feeniksin kilta

Synkät ajat ovat koittaneet Tylypahkassa. Ankeuttajien hyökättyä hänen Dudley-serkkunsa kimppuun, Harry Potter tietää, että Voldemort ei anna minkään estää tätä löytämästä Harrya. Monet kiistävät pimeyden lordin palanneen, mutta Harry ei ole silti yksin: salainen järjestö kerää voimiaan Kalmanhanaukiolla taisteluun pimeyden voimia vastaan. Harryn täytyy antaa professori Kalkaroksen opettaa häntä suojautumaan Voldemortin rajuilta hyökkäyksiltä hänen mieltään vastaan. Ne muuttuvat päivä päivältä pahemmiksi, ja Harryn aika on käymässä vähiin…

Mielestämme todella mukaansatempaava äänikirja, jota voi suositella kenelle tahansa ikään tai muuhun katsomatta.

 

#2 Michelle Obama – Minun tarinani

Yhdysvaltojen entisen ensimmäisen naisen intiimit, vaikuttavat ja inspiroivat muistelmat.

Vaikutusvaltansa ja saavutustensa johdosta Michelle Obamasta on tullut yksi aikamme ikonisimmista naisista. Yhdysvaltain presidentin puolisona – ensimmäisenä afroamerikkalaisena – hän kehitti Valkoista taloa aiempaa lämminhenkisemmäksi ja tasapuolisemmaksi paikaksi ja puhui vahvasti myös naisten ja tyttöjen puolesta.

Pohdiskelevissa ja kiehtovissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä ja kertoo kehityksestään: lapsuudesta Chicagon eteläosassa, työskentelystään johtotehtävissä ja tasapainoilusta äitiyden ja työn asettamien vaatimusten välillä sekä vuosista maailman kuuluisimmassa talossa.

Inspiroivaa tekstiä vahvalta naiselta hänen uskomattomasta tarinasta ja luokkanoususta. Se inspiroi ja kannustaa muitakin pyrkimään parempaan ongelmista ja haasteista huolimatta.

#3 Hitlerin tabut – Kolmannen valtakunnan huumeinen todellisuus

Kun Saksa hyökkäsi Ranskaan 1940, sen sotilaat olivat ottaneet 35 miljoonaa annosta Pervitiniä, eli metamfetamiinia. Huumetta sai vapaasti apteekeista, ja siitä tuli natsivaltiossa koko kansan huume. Raittiina miehenä esiintynyt Hitlerkään ei karttanut tätä ja muita piristeitä. 

Todella mielenkiintoinen paljastus vuosien takaa nappaa mukaansa ja kulkee trillerin lailla.

#4 Älä jauha p*skaa

Edellisessä kirjassaan Unfu*k yourself Gary John Bishop antoi seitsemän käytännöllistä ohjetta sisäisen kielteisen puheen päihittämiseen. Uudessa kirjassaan hän porautuu syvälle siihen, MIKSI me ihmiset olemme taipuvaisia oman elämämme sabotointiin ja kertoo mitä me voimme asialle tehdä. Bishopin viesti on, että vaikka negatiivinen ajattelu on suorastaan osa ihmisyyttä, niin on myös kykymme valita, toimimmeko noiden ajatusten pohjalta vai emme. Kuunnellako sisäistä p*skanjauhajaa vai terveen järjen ääntä? Valinta on sinun.

Gary John Bishop on Skotlannissa syntynyt henkisen kasvun valmentaja. Hänen menestysteoksiaan Unfu*k yourself ja Älä jauha p*skaa on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta ja käännetty yli 20 kielelle.

Suosittelemme todella kuuntelemaan tämän läpi. Varsinkin, jos motivaatio on todella hukassa.

#5 Kani joka tahtoi nukahtaa

Maailman myydyin iltasatu tainnuttaa kaikki iltakukkujat! Kani joka tahtoi nukahtaa on ruotsalaisen käyttäytymistieteilijän Carl-Johan Forssen Ehrlinin kirjoittama meditatiivinen satu, joka nukuttaa niin lapsen kuin aikuisen.

Loppuun vielä äänikirja lapsille, joka on todellinen klassikko.

Loppusanat

Äänikirjoja löytyy siis joka lähtöön. Voimme siis vain suositella ottamaan tästä kopin ja pistämään jonkun näistä kuunteluun. Äänikirjoja pääset kuuntelemaan täältä tai täältä.