Miten valita paras kaiutin

Tänä päivänä, kun kaiutinta löytyy jokaista eri kokoa, sadoissa eri merkeissä ja todella vaihtelevilla ominaisuuksilla, saattaa olla hankala valita siihen omaan lukaaliin paras kaiutin? Tässä artikkelissa kerromme muutamia asioita mitä kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöstä. 

Koko

Ensimmäinen huomioon otettava asia voisi olla laitteen koko. Eli koolla on väliä. Kaiuttimien kokoa miettiessä kannattaa kiinnittää huomiota minkä kokoiseen huoneeseen kajari tulee. Esim: iso, korkea, avoin huone on toimiva tila pystykaiuttimille. Pystykaiuttimet sopivat etenkin isoihin ja akustisiin huoneisiin laajan kaikukopan ansiosta. Pystykaiuttimilla on myös parempi kuunnella matalampia ääniä. 

Pienempään huoneeseen (esim: makkari) sopii sitten pienemmän kaikukopan omaavat kaiuttimet hyllykaiuttimet. Joiden matalan äänen toisto ei sitten ilman subwooferia kovin kummoinen ole. 

Musiikkimaku

Oma musiikkimaku ja musiikin kuuntelu tyyli. Varsinkin äänenkovuus, vaikuttavat kaiuttimien valintaan. Jos kuuntelet musiikkia pääasiassa vaan taustalla, et välttämättä tarvitse niin tehokasta järjestelmää, jos taas tykkäät kuunnella raskaampaa musiikkia tai räppi bängereitä tarvitset hieman tehokkaamman setin. Mieti siis hetki ennen kaiuttimien hankkimista, kuinka suuren setin tarvitset. Tämä auttaa sinua myös budjetoinnissa, sillä suuremmat kaiuttimet ovat luonnollisesti myös kalliimpia. 

Ominaisuudet

Kaiuttimissa on monia erilaisia sisäisiä ominaisuuksia, joidenka tarpeellisuudesta ja tasosta alan hc hifistelijät tappelee jatkuvasti. Usein myös netissä elektroniikkaliikkeet kertovat kaiuttimista, vaikka minkälaisia erilaista tietoa, joilla ei välttämättä ole oikeastaan yhtään mitään merkitystä, mutta jotka kuitenkin sitten lisäävät hintaan joitain kymppejä tai satasia.

Kuinka paljon kaiuttimista kannattaa maksaa?

Hyviä kaiuttimia löytyy monilla eri ominaisuuksilla eri hintaluokista. Eniten eri kaiuttimien hintaluokkiin vaikuttavat ne materiaalit ja komponentit, joista kaiutin on rakennettu.  Nykyään ei onneksi itseään tarvitse kipeäksi maksaa, jos haluaa hyvästä äänenlaadusta nauttia. Hintahaarukalla 150-300€ saat todella hyvän setin. Tutustu ihmeessä meidän suosikki Bluetooth-kaiuttimiin täältä!