Paras kahvinkeitin

Kahvinkeitin on epäilemättä yksi tärkeimmistä koneista, mitä suomalaisten keittiöistä löytyy. Monella päivä hädin tuskin edes lähtee käyntiin ilman yhtä tai kahta kuppia tsufeeta. Muutama päivä sitten aloimme miettimään sitä, että mikä on kaikkein paras kahvinkeitin. Testattuamme muutaman erilaisen keittimen erilaisista kategorioista, päädyimme kaikki yksimielisesti samaan tulokseen. Tuo kyseinen kahvinkeitin löytyy jo monesta suomalaisesta kodista valmiiksi eli kansa myös tietää miten homma toimii. Saattaa siis kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta parhaan kahvinkeittimen valitseminen ei ollut ollenkaan vaikeaa. 

Hyvän kahvin valmistamiseen tarvitaan mielellään vastajauhettua kahvia ja raikasta vettä, mutta on myös tärkeää että kahvi suodattuu oikeassa lämpötilassa.

ECBC:n mukaan suodatusajan tulee olla n. 5 minuuttia, veden lämpötilan tulee olla 93-96 astetta. Jos vesi on kylmempää, makuaineita ei suodatu tarpeeksi kahvista. Lämpöalustan tulisi säilyttää kahvi 80-85 asteisena.

Myös kahvinkeittimen ylläpito on tärkeää, ja olemmekin kirjoittaneet siitä aikaisemmin. Ohjeet kahvinkeittimen puhtaana pitoon löydät täältä.

Nyt sitten parhaan kahvinkeittimen kimppuun, joka on…

Moccamaster KB952 AO

Moccamaster sijoittuu usein palkintopallille testeissä ja laitteet ovat laadultaan tasaisia ja poikkeuksetta hyviä. Sen lisäksi, että keitin valmistaa täyden pannullisen hyvää, ja aromikasta kahvia alle kuudessa minuutissa, on Moccamasterilla myös paljon todella tyytyväisiä käyttäjiä.

Moccamaster KB952 AO eroaa edeltäjästään siten, että KB952 AO:ssa on automaattinen virrankatkaisu. Virrankatkaisu tapahtuu 40 minuutin jälkeen ja noudattaa näin nykyisiä EU direktiivejä. 

Kahvinkeittimessä on mekaaninen tippalukko kolmella eri asetuksella ja kaksi erillistä lämpövastusta, jotka varmistavat optimaalisen suodatus- ja säilytyslämpötilan. 

Moccamaster on ollut markkinoilla pitkään, joten moni kahvin rakastaja on ehtinyt arvioimaan keittimiä ja toistuva tulos arvioista on että keitin valmistaa poikkeuksetta hyvää kahvia. Jopa niin hyvää, että moni ei enää halua juoda jonkun toisen keittimen valmistamaa kahvia, sillä he tietävät miltä oikeasti hyvä kahvi maistuu. Moccamaster KB952 on myös hiljainen ja ainakin omasta mielestäni todella tyylikäs sisustuselementti keittiöön. 

Moccamaster ottaa tietenkin myös vastuun tuotteestaan antamalla sille 5 vuoden takuun. 

Entäpä huonot puolet, kai niitäkin on? Niitähän löytyy aina kaikkien tuotteiden kohdalla. Tärkeintä on tietää niistä ennen ostopäätöstä, jotta voit olla tyytyväinen päätökseesi. Säännöllisesti toistuva negatiivinen puoli on, ettei vesisäiliö tyhjene kokonaan suodatuksen aikana. Mikä tarkoittaa siis sitä, että osa vedestä jää säiliöön. Tämä ei tosin vaikuta käyttöön juuri yhtään, jos keitintä käytetään säännöllisesti.

Asiakaspalaute tuotteesta:

“Noin kuukausi sitten ostettu moccamaster on toiminut upeasti. Kahvissa maku ja lämpö ovat kohdillaan, joten voi keskittyä täysin nauttimaan kahvihetkestä. Onhan keitin toki arvokas satsaus, mutta sitä harkittiin myös pitkään. Edellinen hajosi ja sopiva tilaisuus tuli eikä kaduta.”

Paras hinta tuotteelle löytyy täältä tai klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Vaihtoehto #2 -Braun KF570

Luonnollisesti kaikki eivät halua käyttää överi paljoa fyrkkaa kahvinkeittimeen, ja me ymmärrämme sen täysin. Siispä etsimme myös halvemman kahvinkeitin vaihtoehdon, jonka pitäisi palvella käyttäjäänsä 100%.  

Tällä Braunin KF570 kahvinkeittimellä nautit erinomaisesta kahvista kotisi rauhassa. Braunin CaféHouse keittimessä on vedensuodatin, joka vähentää keittimeen kerääntyvän kalkin määrää ja puhdistaa veden kahville optimaaliseksi.

Kannen muotoilu pitää huolen siitä, että kahvin aromit säilyvät aina juontihetkeen saakka. Tippalukon ansiosta voit nauttia kahvikupillisesta jo keittohetken aikana, lukko estää kahvia valumasta suodattimesta kannuun.

Myös tästä löytyy automaattinen virrankatkaisu lisää käyttöturvallisuutta. Keitin katkaisee virran noin 40 minuutin jälkeen.

Tällä keittimellä on 2 vuoden takuu.

Asiakaspalaute tuotteesta:

“Pari vuotta ollut käytössä, keittää hyvät ja kuumat kahvit. Kaiken lisäksi tyylikäs ja pannu todella hyvin käteen sopiva”

Paras hinta tuotteelle löytyy tästä tai alla olevaa painiketta klikkaamalla.

Muutama muu varteen otettava vaihtoehto:

Paras kahvinkeitin termoskannulla on mielestämme Philips Café Gaia. Tämä kahvinkeitin on tyylikäs, lämpökannulla varustettu ja se säilyttää kahvin aromit ja pitää juoman lämpimänä jopa kahden tunnin ajan. Lämpökannussa on 1,2 litran tilavuus, joten siihen mahtuu 15 kupillista valmista kahvia. Katso paras hinta tästä!

Kahvinkeittimessä on tiimalasin tyylinen  muotoilu. Tyylikäs ja laadukas, teräksenvärisestä metallista valmistettu keitin näyttää hyvältä jokaisessa keittiössä.

Parhaan halvan ja pienikokoisen kahvinkeittimen tittelin saa LOGIK L12CMB20E. Tämä perusvarma Logik-kahvinkeitin on varustettu tippalukolla, mitta-asteikolla, kiinteällä suodattimella sekä alustalla, joka pitää kahvin kuumana. Parhaan hinnan löydät täältä!

Parhaan kapselikoneen pestin saa ansaitusti: Nescafe Dolce Gusto Genio S Touch. Tällä kapselikeittimellä luot herkullista kahvia vaivatta. Siinä on 0,8-litrainen vesisäiliö, automaattinen toiminta ja useita erilaisia asetuksia (Esim:Espresso Boost -tila, jolla valmistat erittäin voimakasta espressoa.) Nescafe Dolce Gusto Genio S Touchin muotoilu on todella silmää miellyttävä ja onkin todella tyylikäs lisä keittiöön, kuin keittiöön. Hinta keittimelle löytyy tätä klikkaamalla!

Loppuläpät

Tässä siis muutama vaihtoehto, jos olet miettimässä kahvinkeittimen ostamista/päivittämistä. Tästä listasta löytyy keittimiä, joka hintaluokasta erilaisilla ominaisuuksilla ja joka lähtöön. Joten tästä pitäisi myös sinulle löytyä pätevä keitin.