Nopeassa arvostelussa Samsung Galaxy Z Flip 3

Simpukkapuhelimien uusi tuleminen on näköjään tuloillaan, kun Samsung ja Motorola ovat jonkin asteisen mielenhäiriön alaisena päättäneet pistää semmoisia markkinoille. En rehellisesti edes muista milloin olisin viimeeksi simpukkapuhelimen edes nähnyt. Tässä artikkelissa asiaa Samsungin Galaxy Z Flip  3 puhelimesta.

Katso paras hinta tästä klikkaamalla!
Halvat Apple tuotteet löydät tästä klikkaamalla!
2 viikon ilmaiset äänikirjat löydät tästä klikkaamalla!

Ulkonäkö

Kyseessä on siis todella jo toinen taittuva simpukkamalli Samsungilta, jonka ”kaksi puoliskoa” vaihtavat asentoa Samsungin nimeä koristavalla saranalla. Kun mallin avaa kokonaan auki kyseessä on erittäin korkea sekä kapea puhelin 6,7-tuumaisella näytöllä.

Muutokset ovat lähinnä kosmeettisia. Vaikka puhelin ei kiinni taitettuna mene täysin jämäkästi kiinni, ei väliin jäävä rako mitenkään maailmaa kaada. Lisäksi sisäisen näytön suojaksi luotu muovinen kohouma on edelleen mukana, mutta siitäkin on tehty aiempaa ohuempi. Nykyinen ratkaisu on astetta tyylikkäämpi.

Z Flipin yksivärinen ulkoasu on muuttunut kaksisävyiseksi. Noin kaksi kolmasosaa on yhdellä värillä, kun taas yläosa on kokonaan mustaa lasia. Kamerat on sijoiteltu pystysuoraan vasempaan reunaan.

Selusta on suojattu Gorilla Glass Victusilla, joka kestää valmistajan väitteidenmukaan jopa kaksi kertaa enemmän naarmuja kuin Gorilla Glass 6. Näytössä on lisäksi glasstic-kerros, joka tuo lasin ja muovin yhdistelmänä joustavuutta. Kestävyyteen on panostettu myös muutoin. Z Flip 3 on ensimmäinen IPX8-sertifioitu taittuva puhelin. Käytännössä laite voi siis olla 1,5 metrin syvyydessä jopa puolen tunnin ajan. On kuitenkin hyvä huomata, että pölynkestävyys ei ole sertifiointia saanut. 

Oikeassa kyljessä on lukituspainike sormenjälkitunnistimella sekä volyymipainikkeet. Jälkimmäiset ovat sijoitettu mielestämme hiukan turhan korkealle, sillä niihin joutuu kurottamaan puhelimen ollessa avattuna. Tämän vuoksi äänenvoimakkuuden hallintaan tarvitsee lähes poikkeuksetta myös toisen käden.

Vasemmassa sivustassa on paikka SIM-kortille. Valitettavasti Z Flip 3 ei mahdollista microSD-korttien käyttöä, joten puhelimeen ei voi hankkia lisätallennustilaa. Laitteen päällä on mikrofoni ja pohjassa USB-C-väylä sekä kaiutin ja mikrofoni sijoiteltuna latausportin molemmille puolin.

Varsin tyylikäs pakkaus lyhyesti sanottuna.

Suorituskyky ja akunkesto

Samsung Galaxy Z Flip 3 on tekniseltä puolelta tarkasteltuna lippulaivapuhelin. Puhelimessa on Snapdragon 888 -suoritin, joka on tullut vuoden 2021 Android-puhelimissa tutuksi. Muistia on vakioituneesti 8 gigatavua, kun taas tallennustilan osalta voi valita 128 ja 256 Gt:n välillä.

Samsung Galaxy Z Flip 3:n suurin ongelma on sen 3 300 mAh:n akku. Vaikka akku on kooltaan kookas, se kuluu turhan nopeasti tyhjiin. Laite ei siis käytännössä missään olosuhteissa jaksa toisen päivän puolelle.

Näyttö

Samsung Galaxy Z Flip 3 tarjoaa edeltäjäänsä mukavasti paremmat näytöt, mutta ero ei ole järin merkittävä. Kokonaisuus on kuitenkin plussan puolella.

Näyttöjen välinen sarana on matalampi kuin aiemmin. Vaikka sen voi edelleen tuntea liikuttamalla sormea 6,7-tuumaisen Full HD Plus -näytön keskellä, ei se häiritse millään tavoin. 2 640 x 1 080-resoluutiolla varustettu näyttö on riittävän kirkas toimiakseen hyvin ulkotiloissa. Se kestää vertailun muiden lippulaivamallien Full HD -näyttöihin. Tarkkuus ei kuitenkaan pärjää OLED-näytöllisiin kilpakumppaneihin.

Yhteenvedettynä

Samsung Galaxy Z Flip 3 on toistaiseksi paras taittuva simpukkapuhelin. Tämä ei kuitenkaan kerro paljoa, sillä ainoa kilpaileva verrokki on Motorola Razr vuodelta 2020. Puhelimet lähestyvät simpukkarakennetta hyvin eri tavoin. Motorola on panostanut enemmän ulkonäytön ominaisuuksiin, kun taas Z Flip 3 hyödyntää puhelimen avaamista enemmän. Samsungin mallia ei myöskään tarvitse avata kokonaan, vaan myös puolittainen avaus on mukana.

Katso paras hinta tästä klikkaamalla!
Halvat Apple tuotteet löydät tästä klikkaamalla!
2 viikon ilmaiset äänikirjat löydät tästä klikkaamalla!

+ Hinta

+ Ulkonäkö

+Tehokas kuin mikä

– Akunkesto

– Ulkonäyttö