Nopeassa arvostelussa Polar Unite

Polarilta, tältä suomalaiselta yritykseltä löytyy mainio kattaus erilaisia puettavia laitteita eri hintaluokkiin. Edullisemman pään Unite-fitnesskello ei varsinaisesti tarjoa mitään hirveän ihmeellisiä  ominaisuuksia, mutta syy miksi tästä puettavasta laitteesta kannattaa kiinnostua on hinta, jonka löydät tästä klikkaamalla.

Missä sitten on karsittu, että hinta on saatu näin alas Sisäänrakennettua GPS-yhteyttä ei ole, joten Unite ei ole hyvä urheilukello juoksijoille. Mutta se on hyvä budjettiluokan urheilukello aloitteleville urheilijoille ja kasuaalisti liikkuville ihmisille.

Design, näyttö ja akku

Polar Unite -urheilukellon rakenne on todella simppeli, sillä kosketusnäytön lisäksi kelloa hallitaan yhdellä painikkeella. Pienen ja yksinkertaisen rakenteen ansiosta kellon mitat ovat 43,4 x 43,4 x 10,4 mm ja painoa vain vaivaiset 32 grammaa.

Koon myötä kelloa on mukava pitää yllä ja painon puolesta yleensä unohtaa, että kello edes on ranteessa.

Kellon kuori on lasikuidulla vahvistettua polymeeriä ja painike ruostumatonta terästä. Kello on myös vedenkestävä ja sopii siten esimerkiksi uimiseen. Ranneke on puolestaan silikonia. Näyttöä suojaa Asahi-lasi. Kirkkaus on ok, joten siitä saa selvää pihallakin.

Pohjaan on laitettu erilaisia sensoreita, joilla toteutetaan sykemittaus sekä lataamista varten löytyy latauspinnit. Sisälle on laitettu 174 mAh akku, josta riittää virtaa käytöstä riippuen jopa useiden päivien ajaksi. Kellon lataus tapahtuu mukana tulevalla pienellä, muovisella USB-laturilla.

Käyttö

Unite sisältää kosketusnäytön ja yhden painikkeen, joilla laitetta hallitaan.

Näytön saa päälle painamalla tätä painiketta. Tämän jälkeen painiketta painamalla pääsee aloittamaan treenin, Serene -hengitysharjoituksen, ajastimen, kuntotestin tai kellon asetukset. Takaisinpäin pääsee taas painamalla painiketta.

Pitämällä painiketta hetken aikaa pohjassa kello synkronoi tiedot puhelimen Polar Flow -sovellukseen. Synkronointi tapahtuu myös automaattisesti tietyn väliajoin.

Kellon käyttöjärjestelmän etusivulla on erilaisia näkymiä, joita voi vaihtaa pyyhkäisemällä näyttö oikealle tai vasemmalla. Kellonaika näkyy aina näytöllä, mutta muut tiedot vaihtuvat. Näkyville saa esimerkiksi sykkeen tai päivän aktiivisuuden. Esimerkiksi syke-näkymän kohdalla voi klikata näyttöä, jolloin näkyviin tulee tarkemmin päivän syke.

Urheilu ja unen seuranta

Erilaisten liikuntasuoritusten, sykemittaus ja unen seuranta ovat suuri syy miksi tätä laitetta kannattaa harkinta. Lisäksi kello sisältää muista Polarin laitteista tuttuja Smart Coaching ‑ominaisuuksia. GPS:sää tästä ei löydy.

Muuten ominaisuuskattaus on laadukas, joilla Polar pyrkiikin saavuttamaan isompaa massaa, kuten ihmisiä, jotka haluavat parantaa yleiskuntoaan. Mikäli integroitu GPS kiinnostaa, tähän tarpeeseen löytyy Polarilta Ignite -kello, joka on muuten hyvin samanlainen Unite -kellon kanssa.

Tiivistettynä

Polar Unite on hintansa arvoinen sellaisille, jotka haluavat tietää enemmän omasta liikkumisesta ja terveydestään sekä saada enemmän motivaatiota liikkumiseen.

Kooltaan ja painoltaan Unite on mukava kello käytettäväksi myös öisin, jolloin käyttöönsä saa laadukasta tietoa palautumisesta päivän liikuntasuoritusten jälkeen.

Liikkumisen on kuitenkin parempi olla enemmän sisäliikuntaa, sillä sisäänrakennettua GPS-yhteyttä ei ole, vaan tässä täytyy luottaa puhelimen GPS:ään. Juoksijoille Unite ei siis ole paras vaihtoehto, mutta noin 199 euron hintaan saa Polarin Ignite -kellon, jossa myös GPS on.

Katso paras hinta kellolle tästä klikkaamalla!
Halvat Apple tuotteet löydät tästä klikkaamalla!
2 viikon ilmaiset äänikirjat löydät tästä klikkaamalla!

Tärkeimmät ominaisuudet:

  • Nightly Recharge ‑palautumisen mittaus
  • FitSpark ‑päivittäinen treeniopas
  • Sleep Plus Stages ‑unen seuranta
  • Serene ‑ohjattu hengitysharjoitus
  • 20 mm:n pikalukittavat vakiorannekkeet
  • Precision Prime ‑edistyksellinen rannesykkeenmittaus
  • Värillinen kosketusnäyttö
  • Kellotaulun väriteemat tyylin muuttamista varten
  • WR30 -vesitiivis (ISO 22810, soveltuu uimiseen)
  • Akunkesto treenitilassa on 50 tuntia