Nopeassa arvostelussa Oneplus Buds Z

OnePlus Buds Z on OnePlussan jo toiset täysin langattomat Bluetooth-nappikuulokkeet OnePlus Buds julkaistiin elokuussa 2020, ja Buds Z on yhtiön edullisempi vaihtoehto langattomille nappikuulokkeille.

OnePlus Buds Z:ssa on Apple AirPodsien tyyliä mukaileva korvansisäinen muotoilu, jonka myötä kuulokkeiden päät ovat vaihdettavissa. Lisäksi OneBuds Z kuulokkeet kuulostavat hieman paremmalta kuin kalliimmat OnePlus Budsit ja ne sopivat paremmin korviin ja soveltuvat siten paremmin pitkiinkin kuuntelusessioihin.

Kuulokkeiden äänenlaatu on hintaansa nähden todella hyvä. Äänimaailma ja äänten erottelu ovat kohtalaiset, mutta basso voisi potkia hieman enemmänkin. Buds Z:n akunkesto on kilpailukykyinen ja vastaa kilpailijoitaan abauttiarallaa neljän tunnin kuunteluajalla sekä pikalatausmahdollisuudella.

Lisäominaisuuksien osalta OnePlus Buds Z:ssa ei tarjoa kuitenkaan mitään ihmeellistä, ja kuulokkeissa olevat hipaisupainikkeet on rajattu ainoastaan tupla- ja pitkään painallukseen. Kuulokkeet tunnistavat kuitenkin, milloin ne ovat korvassa, ja niissä on IP55-luokitus (veden ja hien kestävyys), joka on tämän hintaluokan tuotteissa aikamoinen harvinaisuus.

Eli hinta/laatusuhteeltaan erittäin nappivalinta. Parhaan hinnan Oneplus Buds Z kuulokkeille löydät tästä klikkamaalla!

Design

OnePlus Buds Z kuulokkeiden kotelo on tehty muovista, joka tuntuu laadullisesti pelottavan hyvältä. Kotelon päälle on kaiverrettu OnePlussan logo ja edessä on LED-valo, joka kertoo nappikuulokkeiden akkutilanteen. Takaosasta löytyy puolestaan Type-C-liitäntä latausta ja liitäntää varten. Buds Z ei tue langatonta latausta.

Kotelo on pinnoitettu kiiltävällä pinnalla, joka näyttää tyylikkäältä mutta naarmuuntuu turhan helposti. Kotelo itsessään pitää sisällään varsinaiset nappikuulokkeet, jotka kiinnittyy latauskoteloon magneetilla. Kooltaan kokonaisuus on vaikuttavan pieni. Painoa kotelolla on noin 40 grammaa. Kuulokkeilla puolestaan n. 4,3 grammaa.

Kotelon sisältä paljastuu AirPodseja muistuttavat kuulokkeet. Ottaen huomioon Applen nappikuulokkeiden suosion, muotoilulle löytyy varmasti kysyntää, minkä lisäksi kuulokkeiden päät on vaihdettavissa parempaa sopivuutta varten. Pakettiin kuuluu kahdet eri päät. 

Ääni

OnePlus Buds Z:ssa on Bluetooth 5.0 sekä 10mm dynaamiset kaiutinelementit, bassonvahvistus ja Dolby Atmos -tuki. Yhtiö on lisäksi kehittänyt äänenvaimennusalgoritmin, joka estää ulkopuolista melua muun muassa puheluiden aikana. Tuettujen formaattien osalta malli tukee SBC:tä ja HD-ääntä AAC-koodekin kautta. aptX HD:lle ei sen sijaan löydy tukea.

Äänentoistoltaan OnePlus Budz Z keskittyy spektrin alapäähän ja diskanttiin. Äänimaailma onkin hintaisekseen tuotteeksi varsin mainio, minkä lisäksi myös eri instrumenttien erottelykyky on kohtuullinen. Ainoa puute kuulokkeissa tulee bassosta, mutta kokonaisuus jää silti reilusti voiton puolelle. Ihan hyvin firmalta, joka ei ole edes audioon erikoistunut.

Tuomio

OnePlus Buds Z kuulokkeet ovat hintaansa nähden erinomaiset täysin langattomat nappikuulokkeet, jotka tarjoavat mukavan tuntuman, hyvän äänen ja kohtuullisen akunkeston.

Katso paras hinta Oneplus Buds Z kuulokkeille täältä!

Osta jos…

-Etsit edullisia täysin langattomia nappikuulokkeita

-Haluat kuulokkeet, jotka sopii hyvin korvaan kuin korvaan 

-Etsit nappikuulokkeita ulko/treenikäyttöön

Älä osta jos…

-Haluat pelata pelejä

-Haluat enemmän potkua bassosta

-Haluat monipuolisuutta

Katso tästä klikkaamalla listamme parhaista nappikuulokkeista!