Nopeassa arvostelussa Apple Airpods 3

AirPods 3 on Applen uusin perusmalli täysin langattomien nappikuulokkeidenmarkkinoille. Mukana on monia keskeisiä uudistuksia, joiden ansiosta se syrjäyttää vuonna 2019 julkaistun AirPods 2:n vaivatta.

AirPodsien hintalappu on varsin tyyris. Malli on kuitenkin edullisempi kuin vastamelutoiminnolla varustettu AirPods Pro ja reilusti halvempi kuin AirPods Max.

Ulkonäkö muistuttaa edelleen varsin pitkälti alkuperäistä ensimmäistä AirPodsia, mutta erityisesti lyhyempi varsi sekä suoraviivaisempi ulkonäkö tekevät napeista aiempaa mukavammat. Varressa olevat painalluksen tunnistavat painikkeet mahdollistavat musiikkitoiston hallinnan ja puheluihin vastaamisen sekä niiden lopettamisen.

Vain neljä grammaa painavat napit on IPX4-luokiteltu hien- ja vedenkestävinä. Tämän vuoksi ne soveltuvat kovempaankin urheilurääkkiin. Esim: juostessa ne pysyvät paikallaan hyvin. Tietenkin tämä on korvakohtaista.

Uusittu muotoilu miellyttää silmäämme ja parannukset äänenlaatuun korvaamme. Applen suunnittelema dynaaminen ajuri ja räätälöity vahvistin tuottavat yksityis­kohtaisen ja tasapainoisen kuuntelukokemuksen. Erityisesti Spatial Audio -tilaääni tekee musiikki- ja elokuvakokemuksista todella immersiivisia.

Kuuntelitpa tilaäänellä perinteistä Dolby Atmos -miksausta tai perinteistä ylöspäin skaalattavaa stereoääntä, lopputulos sykähdyttää. Elokuvahetkissä ominaisuus korostuu entisestään. Ja mikä parasta, et tarvitse iPhonea hyödyntääksesi tilaääntä. Kunhan puhelin tai katselulaite tukee Dolby Atmosta, saat ominaisuudesta kaiken ilon irti.

Ei kuitenkaan kannata kuvitella, että AirPods 3 olisi audionörttien tarpeisiin vastaava nappikuulokepari. Malli ei tue korkearesoluutioista ääntä, minkä lisäksi korkeat äänet tuottavat toisinaan vaikeuksia. Jälkimmäinen murhe on valitettavan tuttu toisen sukupolven AirPodsista.

Äänenlaatu on puheluissa erinomainen. Tästä kiitos kuuluu mikrofonia suojaavalle akustiselle verkolle. Lisäksi malli tukee AAC-ELD-koodekkia (mikä ikinä se onkaan).

Akkukesto on periaatteessa parantunut AirPods 2:een verrattuna, mutta käytännössä tilanne ei ole näin mustavalkoinen. Jos nimittäin käytät tilaääntä, akkukesto on identtinen. Ominaisuuden poiskytkentä mahdollistaa jopa 30 tunnin kuuntelun, joskin tällöin kuuntelukokemus ei ole yhtä mieluisa.

Laitteen yhdistäminen erityisesti Applen laitteisiin on todella helppoa. Esimerkiksi paritus iPhone 13 minin kanssa vaati ainoastaan latauskotelon avaamisen sekä näytölle ilmestyneen pyynnön hyväksymisen.

iOS 15 -käyttöjärjestelmän omistajat saavat lisäiloa. Mukana on Siri-virtuaaliavustajan käyttöönotto hands-freenä, Puhu ilmoitukset -ominaisuus, äänijako, Facetime-ryhmäpuhelut tilaäänellä sekä yhteensopivuus Applen Missä on…? -apin kanssa.

Nämä erikoisjujut erottavat AirPods 3:n kilpailijoistaan. Ja samalla ne tuntuvat kohtuulliselta korvikkeelta puuttuvalle aktiiviselle vastamelutoiminnolle.

Valitettavasti nämä herkut eivät koske muita kuin iOS-käyttäjiä. Tämän vuoksi AirPods 3:sta ei suositella välttämättä Android ihmisille.

Yhteenvedettynä

Jos vannot Steve Jobsin nimeen ja haluat iPhonen seuraksi mainiot täysin langattomat nappikuulokkeet, on AirPods 3 vallan mainio valinta. Ero edellisen sukupolven malliin on nimittäin huomattavan selkeä.

Katso paras hinta Airpods 3 kuulokkeille tästä klikkaamalla!
Katso paras hinta perus Airpodeille tästä klikkaamalla!