Miten selvitä krapulasta ja vapinasta?

Maanantaina aamu, krapula ja vapina jylisee. Viikonloppuna tuli otettua sitten ihan urakalla. Tuttu tilanne varmaan monelle, myös allekirjoittaneelle. Miten sitten selvitä tästä olotilasta? Onko siihen parannusta? Otimme asiasta selvää ja listasimme muutaman vaihtoehdon.

Vettä?

Olen aina luullut, että krapulan voisi selättää juomalla runsaasti vettä, mutta näin ei näköjään olekaan. Itse asiassa, jos heräät ja darra puskee päälle on jo myöhäistä alkaa juomaan vettä. Hirveä veden kittaaminen saattaakin nostaa verenpainetta ja lisätä jo valmiiksi jyskyttävää päänsärkyä. Tietenkin vettä kannattaa juoda, mutta se ei sinua enää pelasta. Aika pelastaa.

Pizzaa?

Toinen perus juttu mitä tulee darrassa tehtyä on tietenkin syödä super rasvainen pizza. Ryyppyillan aikana ihminen tuskin menettää niin suurta määrää suoloja, että mitään vajetta siitä syntyisi. Oikeastaan liiallinen rasvaisen ruuan ahtaminen suuhun saattaa myös liiallisen veden juonnin tavoin vain nostaa verenpainetta ja pahentaa sitä itse aiheutettua päänsärkyä. Eli yksi pizza on sallittu, mutta se ei sinua myöskään pelasta.

Särkylääkettä?

Särkylääkkeellä et tule pääsemään eroon kohmelosta mutta se saattaa helpottaa ainoastaan tappavaa päänsärkyä. Eli kuten aiemmin sanottu, jos heräät krapulassa olet jo myöhässä.

Panadol ja muut parasetamolivalmisteet kannattaa myös unohtaa suosiolla, sillä ne vain rasittavat kovilla ammuttua maksaasi. 

Jos otat särkylääkettä, käytä ibuprofeeni valmisteita (esim: Burana).

Bonus tip: Burana voi estää päänsäryn, jos muistat ottaa sen jo ennen nukkumaanmenoa ja krapulan alkua.

Yhteenvedettynä

Krapulasta ei siis voi paeta. Voit tietenkin jatkaa juomista ja täten siirtää krapulaa myöhemmäksi. En kuitenkaan tätä todellakaan suosittele!

Paras neuvo onkin syödä ryypiskelyn ohessa hiilihydraattipitoista safkaa. Näin alkoholi imeytyy hitaammin vereen eikä krapula iske seuraavana aamuna, kuin nyrkki nenään grillijonossa. Tai voit olla juomatta koko drinkkilistaa kahteen kertaa läpi ja ottaa muutaman tyylikkään drinkin (tämä vaihtoehto tuskin tulee edes kysymykseen). Lepo, ruoka sekä juoma ja aika parantavat kyllä, jos satut silti koko baarin varaston tyhjentämään. Jos päätät koettelemuksesi jälkeen alkaa tavoittelemaan terveellisiä elämäntapoja apuja saattaa löytyä täältä tai täältä.