Kahvinkeittimen puhdistus oikeaoppisesti

Kahvinkeittimen säännöllinen puhtaanapito pitää keittimesi hyvässä kunnossa ja kahvin maun parempana. Likaisella keittimellä pelaaminen, kun on hitaampaa, ja saattaa jopa kuluttaa enemmän energiaa. Ja kaiken kukkuraksi kahvin maku kärsii. Nämä edellä mainitut asiat eivät tule kysymykseenkään tänä päivänä, joten välttääksesi kahvinkeittimen likaisuudesta johtuvat ongelmat, ota tästä tietopaketista koppi ja ota haltuun vinkit, joilla kahvinkeitin, kuin kahvinkeitin pysyy puhtaana. Olemme myös listanneet parhaat kahvinkeittimet, lista löytyy tästä!

Kuinka usein keitin kannattaa pestä?

Kahvinkeitin kannattaa puhdistaa perusteellisesti 1-3 kuukauden välein (fiiliksestä riippuen). Tämän pitäisi riittää, jos vettä ei annostele keittimeen suoraan kahvipannulla ja pannun huuhtelee (tai jopa tiskaa) kunnolla aina käyttämisen jälkeen.

Käytön jälkeen putsaaminen

Pese suodatinsuppilo ja itse pannu käytön jälkeen ettei niihin kerry niin sanottua kahvirasvaa tai tummentumia. Voit käyttää tässä kuumaa vettä ja kerran viikossa saippuaa. Huuhtele pannu ja suppilo huolella. Lopuksi pyyhi jäähtymisen jälkeen itse keitin kostealla liinalla. Jos pannuun on jo kertynyt rasvaa niin ei hätää, siihenkin on pelastus olemassa.

Kahvinkeittimen puhdistus soodalla

Jos sitä kahvirasvaa on pinttynyt pannuun kiinni erittäin paljon, kannattaa pannuun laittaa vettä ja ruokasoodaa ja antaa sen liota pidemmän aikaa. Suppilon voi myös putsata ripottelemalla sinne ruokasoodaa ja pesemällä sen tiskiharjalla.

Kahvipannua ei käytetä veden annosteluun! Tämä tuo rasvaa kahvinkeittimen koneistoon ja lyhentää laitteen käyttöikää huomattavasti. Usein näin on kuitenkin päässyt käymään, mutta onneksi on kahvirasvat mahdollista pestä pois myös itse keittimestä.

Ruokasooda toimii hyvin myös kahvinkeittimen koneiston pesemiseen. Annostele keittimeen vettä ja 2-3 rkl ruokasoodaa ja anna seoksen valua keittimen läpi. Toista sama operaatio vielä pelkällä vedellä muutama kerta ilman ruokasoodaa, niin koneistoon ei jää epätoivottuja soodan jäämiä. Keitintä ja sen tummentuneita kohtia voi pestä myös ulkoisesti soodavedellä. Jopa tummentuneet kahvikupit kirkastuvat soodan avulla.

Kalkin puhdistus kahvinkeittimestä etikalla

Paras kodista löytyvä apu kalkin poistoon on etikka, koska sen avulla keittimen sisään päässyt kalkki liukenee pois kätevästi. 

Etikkaa ja vettä kannattaa täyttää keittimen vesisäiliöön noin puoleen väliin seoksella puolet vettä ja puolet etikkaa. Laita keitin päälle ja anna tippua puoleenväliin asti, minkä jälkeen sammuta keitin ja odota noin kymmenen minuuttia. Kymmenen minuutin jälkeen laita keitin takaisin päälle ja anna seoksen tippua loppuun asti. Etikassa on todella vahva maku, joten keittimen läpi kannattaa keittää ainakin 2 kertaa pelkkää vettä. Myös pannu ja vesisäiliö kannattaa huuhdella perusteellisesti. Saman operaation voi tehdä myös sitruunahapolla, jolloin seoksen määrä on 3 tl sitruunahappoa vesilitraa kohden.

Loppusanat

Tässä muutama vinkki kahvinkeitinten ylläpitoon. Toivottavasti niistä on hyötyä. Tai tietenkin niistä on hyötyä. Menenkin tästä nyt laittamaan kahvin tippumaan. Kahvia koneeseen pääset tilaamaan täältä. Peace out.