JBL Boombox 2 Arvostelu

Alkusanat

Kannettavien JBL:än kaiuttimien joukossa ensimmäinen Boomboxi oli poikkeuksellinen iso ja jämpti vekotin, jonka isoilla bassoelementeillä varustetulla ämyrillä mökki-illat ja kotibileet saivat varmasti tarpeeksi mökää tupaan. Varmasti myös naapurit ovat saaneet osansa. Nyt tarjolla olisi tämä Boomboxin seuraaja, joka lupaa vielä edeltäjäänsäkin verrattuna voimakkaampaa soundia. Osta omaksi täältä tai katso listamme parhaista kaiuttimista täältä!

Design

Teoriassa tämä setti näyttää varsin hyvältä. Ensimmäiseen Boomboxiin verrattuna kakkosversio tarjoaa jo akkukäyttöisenä 2 x 30W teholla toistoa ja verkkovirtaan tökättynä sopivat 2 x 40W. Muuten JBL Boombox 2 muistuttaa paljon edeltäjäänsä, etenkin muotoilultaan. Ulkoasua hallitsevat edelleen sivuille sijoitetut, suuret bassoelementit ja tukeva kantokahva. Tuettu Bluetooth-standardi on tuorein 5.1, ja laitteeseen voi kytkeä useamman kuin yhden toistolaitteen kerrallaan.

Soundi

JBL Boombox 2 on selkeästi bilekäyttöön tarkoitettu, joten myös äänessä selkeästi basson jyrinä. Alarekisteri on todella tukeva ja täyteläinen, minkä vuoksi erityisesti rap- ja konemusiikki pääsee laitteella juuri sinne minne pitääkin. Positiivisena yllätyksenä myös keski- ja yläalue ovat erottelukykyiset ja puhtaat, mutta koska bassoelementit hallitsevat kokonaisuutta jäävät muut rekisterit auttamatta basson jylinän varjoon.

Käytännössä ainoaksi ongelmaksi muodostuu äänenvoimakkuuden säätely. Boomboxilla kuuntelee mielellään esimerkiksi bluesia tai raskaampaa musiikkia mutta kun soittolistalta seuraavaksi alkaa soimaan jokin ysärijysäri tulitus, myös äänenvoimakkuus nousee bassoelementtien vuoksi melkoiseksi. Boombox 2 onkin sisäkäytössä ensisijaisesti bilekautin, eikä oikeastaan mitään muuta. Tähän tarkoitukseen kaiutin sopiikin erinomaisesti kuin nyrkki silmään.

Sen sijaan ulkokäytössä JBL Boombox 2 on erinomainen yleiskaiutin. Laite on IPX7-standardin mukaisesti kosteudelta suojattu, joten pieni sadekaan ei haittaa menoa. Ulkoilmassa bassoelementit eivät korostu yhtä paljoa kuin sisällä, jolloin myös ääni on paljon tasapainoisempi. Sisätiloissa laitteen sijoittelulla onkin todella suuri merkitys, sillä voimakkaat bassoelementit saavat lähellä olevat ohuemman pinnat resonoimaan ja ääni myös kaikuu ja voimistuu esimerkiksi seinistä huomattavasti.

Tuomio

Liitäntäosastolla Boombox 2 tukee Bluetooth-yhteyden lisäksi myös tavallista 3,5 mm johtoliitäntää sekä USB:tä. Voit siis käyttää tätä vaikkapa puhelimen lataamiseen. Toistoaikaa luvataan peräti 24 tuntia, mikä ainakin testin aikana osui aikalailla oikeaan. Niinpä Boombox 2 onkin yllättävän monipuolinen ja toimiva laite omassa kategoriassaan. Jos kannettavalle bilekaiuttimelle on tarvetta, tai mökillä kaipaa muutakin kuin vain maaseudun rauhaa, JBL Boombox 2 on varmasti pätevä hankinta. Hinnan tälle järkäleelle löydät tästä tai painamalla alla olevaa nappia.

+Soundi +Veden kestävä +Pitkä akun kesto -Paino