HALUATKO RIKASTUA NOPEASTI?

Olen viime aikoina miettinyt ja kokeillut keinoja, joilla voisin rikastua nopeasti tai edes heti. Päivätyöni kuorma-auton kuljettajana, kun tuo minulle yhtä paljon henkistä tyydytystä, kuin katsastuskonttorilla käynti. Mitä ratkaisuja sitten tähän työelämästä karkaamiseen olisi, jos Kela rahoilla pummailua ei oteta huomioon? Kasasin tähän muutaman keinon, joilla tämä voisi onnistua ja joita olen kokeillut lyhyen elämäni aikana.

Dropshipping

Dropshipping eli suoratoimitus, on semmoinen malli, jossa sinulla on perustettu verkkokauppa esimerkiksi Woocommerce, Shopify tai vastaavalle alustalle. Kaupan perustettuasi integroit sen jonkun toisen isomman kaupan katalogin kanssa, mutta laitat tuotteelle oman hintasi. Aliexpress, Oberlo ja Spocket hyviksi esimerkeiksi tarjoavat dropshipping palvelua. Kun asiakas tekee tilauksen kaupassasi, sinä teet tilauksen asiakkaan puolesta siinä kaupassa, jonka dropshipping palvelua käytät. Eli asiakas maksaa sinulle sinun määrittämäsi hinnan sinun kaupassasi, jonka jälkeen maksat sen kaupan hinnan samasta tuotteessa, jonka dropshipping palvelua käytät. Eli pidät hintojen erotuksen. Itse olen tätä mallia jonkin verran operoinut ihan OK tuloksin (tuloksista kerron jokin toinen kerta tarkemmin). Eli kannattaa laittaa korvan taakse tämä verkkokauppamalli.

Affiliate markkinointi

Affiliate markkinointi eli periaatteessa kaikenlainen kaupallinen yhteistyö, jota näet ympäri ämpäri sosiaalista mediaa. Tätä sivubisnestä olen myös itse tehnyt tälläkin sivustolla, jota sinäkin arvon lukija luet tällä hetkellä. Tai teen tälläkin hetkellä, sillä enhän minä ilmaiseksi liikuta sormeanikaan. Mutta hyvä esimerkki affiliate markkinoinnista ovat kaikki tuotevertailu/arvostelu sivut. Rahallinen hyöty tulee siitä, kun sivustolla kävijä klikkaa jotain tiettyä linkkiä, joka sivustolle on laitettu, joka sitten joko luo liidejä sille sivustolle jolle klikattu linkki vie tai sitten, jos sivustolla oleva linkki vie johonkin tiettyyn tuotteeseen ja, jos linkin klikkaaja menee vielä tilaamaan kyseisen tuotteen klikattuaan tästä linkistä saa yleensä tämä tuotevertailu/arvostelu sivun ylläpitäjä tästä kivan pikku siivun tuotteen myyntihinnasta. Komissio yleensä pyörii 1-20% välissä. Ihan pätevä keino luoda rahaa, jos minulta kysytään. Siitä puheen ollen, TÄSTÄ, kun klikkaat saat Storytelin äänikirjat ilmaiseksi 30 päivän ajaksi ;).

Sijoittaminen

Vanha kunnon osakesijoittaminen. Muutama sananen, tästä klassikko menetelmästä, johon itse todella suosittelen perehtymään. Osakesijoittamisen voi aloittaa jo hyvin pienillä summilla. Välityspalkkiot ovat tulleet sen verta hyvin alas. Nordea on jopa lanseerannut 1 %:n välityspalkkiokaton. Niin sanottuna nyrkkisääntönä toimii se, että 1000 eurolla on järkevää aloittaa osakesijoittaminen. Sitä pienemmät summat kannattaa sijoittaa mieluiten matalakustanteiseen ETF- tai indeksirahastoon. Voit myös aloittaa säästämällä esimerkiksi joka kuukausi 100 euroa ja opiskella sijoittamista hieman, ennen, kun hyppäät pää edellä matalaan päähän.

Osakemarkkinoilla menestyminen edellyttää ajankäyttöä. Sijoitusstrategiasi määrittää, paljonko aikaa pitää käyttää. Kannattaa varautua siihen, että aikaa pitää olla käytettävänä muutama tunti viikossa tai kuukaudessa (strategiasta riippuen).

Käytettävissä oleva aika kannattaa käyttää osakkeiden tutkimiseen ja markkinaympäristön seurantaan.

Viimeisin ja muttei vähäisin neuvo on hajauta. Hajauttamisessa salkkusi riski laskee. Jos salkkusi ei ole hajautettu, se on altis suurille tappioille. 

Pistä esimerkiksi yhdestä eurosta, jonka sijoitat suoraan osakkeeseen, kaksi euroa matalakustanteisiin ETF- tai indeksirahastoon. Esimerkiksi, jos sijoitat 1000 euroa osakkeeseen, sijoita 2000 euroa OMX Helsinki 25 tai S&P 500 ETF-rahastoon. Tai, jos sinulla on 10 000 euroa, sijoita 5000 euroa 5-10 eri sektorin osakkeeseen ja 5000 euroa ETF-rahastoon. Tätä taktiikkaa käyttäen salkkusi on aina paremmin hajautettu kuin yksityissijoittajilla keskimäärin.

Loppusanat

Tässä muutama keino tehdä rahaa internetin ihmeellisessä maailmassa, toimivat sivubisneksinä tai sitten miksei ihan kokopäiväisenä työnäkin, jos hommat saa rullaamaan hyvin ja jaksaa nähdä vaivaa. Eli kyllä keinoja rahantekoon riittää, jos luovuuttaan käyttää. Varmaan listaan niitä lisää myöhemmin, mutta tällä kertaa aika loppuu kesken. Eli seuraavaan kertaan.

-Teme

ps. Koska olen niin helvetin reilu kaveri järjestin sinulle arvon lukija jotain snadia bonaria tänne myös. Jokainenhan meistä tykkää, kun asioita saa halvalla tai jopa ILMAISEKSI. Joten tässä olisi muutama diili sinulle arvon lukija.

  1. Storytel 30 päivän ajan ilmaiseksi uusille käyttäjille. Ilmaisen kuukauden pääset käynnistämään TÄSTÄ klikkaamalla!
  2. -15% kesärenkaista Renkaat.comista. Rengaskaupoille pääset TÄSTÄ klikkaamalla!
  3. 5€ Alennus aurinkolaseista sivustolla Melonfunk.fi Koodilla FUNK5. Lasikaupoille pääset TÄSTÄ klikkaamalla.
  4. Käytä TARJOUKSIA01 kampanjakoodia kassalla saadaksesi 10% alennuksen kaikista VidaXL tuotteista, jotka löytyvät TÄSTÄ klikkaamalla!