Arvostelussa Xiaomi Mi 11i

Tänään tutustumme Xiaomi Mi 11i huippupuhelimeen. Kyseisestä kapulasta löytyy esimerkiksi: 120 hertsin AMOLED-näyttöpaneeli, tehokas Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, 108 megapikselin kolmoiskamera sekä pätevän kokoinen 4520 milliampeeritunnin akku. Alla lisää tästä tehomyllystä tai sitten voit vetää ostohousut jalkaan ja katsoa parhaan hinnan puhelimelle tästä klikkaamalla!

Ulkonäkö

Ulkoisesti Xiaomi Mi 11i ei ole kuten muut Mi 11 -malliston puhelimet, vaan muotoilu on hieman poikkeava. Rakenteessa näkyy puhelimen edullisempi hinta, sillä sitä ei ole valmistettu kokonaan huippumateriaaleista. Xiaomi Mi 11i:n rakenne on lasia sekä muovia, mutta ei silti mitenkään mahdottoman halvan tuntuinen. Puhelin on esitelty kolmessa värivaihtoehdossa, jotka ovat valkoinen Frosty White, hopea Celestial Silver ja musta Cosmic Black.

Xiaomi on ilmoittanut luurin virallisiksi mitoiksi 163,7 x 76,4 x 7,8 millimetriä ja painoksi abouttiarallaa 196 grammaa. Xiaomi Mi 11i on hyvin perinteisissä huippupuhelimen mitoissa, mutta kyseessä on todella ohut puhelin. Painoa laitteella ei ole liikaa, mutta mistään kevyimmästä päästä ei Xiaomi Mi 11i ole. Kompaktia puhelinta etsiessä Mi 11i ei varmasti ole paras vaihtoehto.

Xiaomi ei ole saanut puhelimesta IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävää, joten laitetta ei ole tarkoitettu upotettavaksi veteen. Jonkinlainen vedenkestävyys puhelimelta kuitenkin löytyy, sillä Xiaomi on esimerkiksi tiivistänyt SIM-korttiluukun erillisellä kumilla. Xiaomi Mi 11i ei todennäköisesti hajoa kevyestä vesisateesta, mutta tahallaan sitä ei vedelle kannata altistaa, sillä Xiaomin takuu ei kata nesteestä aiheutuneita ongelmia.

Xiaomi Mi 11i ei pääse etuosallaan erottumaan suuremmin joukosta, vaan siinä hyödynnetään geneeristä tasaista näyttöpaneelia. Näyttö peittää noin 86 prosenttia pinta-alasta, mikä on hyvä suoritus, vaikka näyttöä kiertääkin kohtuulliset kehykset. Näytön alaosaan Xiaomi on jättänyt hieman muita reunoja paksumman mustan kaistaleen, joka on selvästi huomattavissa. Näytön yläreunassa on keskitetysti hyvin pieni etukameraa varten tehty reikä, jota koristaa hieman erikoisesti hopeinen rinkula. 

Takaosaltaan Xiaomi Mi 11i ei tarjoa yllätyksiä, sillä vasemmassa yläkulmassa on hieman ulkoneva laatikkomainen kamera-alue. Kameroita siinä on yhteensä kolme kappaletta, joiden rinnalla on myös yksi mikrofoni. Kamera-alueessa on lisäksi LED-salama.

Puhelimen oikeassa kyljessä on perinteikkääseen tyyliin virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, mutta virtapainikkeeseen on päätetty integroida sormenjälkilukija. Painikkeet on valmistettu kehyksen mukaisesti muovista ja niiden tuntuma ja vaste ovat erinomaiset.

Nyt Omaboxin lukijoille:

Storytel maksutta 14 päivän ajan, jos et ole kokeillut Storyteliä aiemmin, voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana!

Äänikirjoja pääset tutkailemaan tästä klikkaamalla!

Näyttö

Xiaomi on panostanut puhelimessa jälleen kerran näyttöön, sillä siinä on monet huipputason ominaisuudet. Xiaomi Mi 11i tarjoaa suuren 6,67 tuuman tasaisen E4 AMOLED -näyttöpaneelin, joka tarjoaa huippuluokkaisen näyttökokemuksen. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, eli 2400 x 1080 pikseliä. Tuumaa kohden pikseleitä on 395, joten kyseessä on mukavan tarkka näyttö, joka riittänee varmasti monille. Näytössä on 20:9-kuvasuhde, 1300 nitin maksimikirkkaus, 120 hertsin virkistystaajuus, 360 hertsin kosketusherkkyys sekä etukameraa varten tehty reikä.

Suorituskyky

Xiaomi Mi 11i -puhelimessa hyödynnetään tuttua huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiiriä, joka on nähty aikaisemminkin Xiaomi Mi 11- ja Xiaomi Mi 11 Ultra -puhelimissa. Xiaomi ei ole lähtenyt tinkimään suorituskyvystä, vaan tarjoaa Qualcommin tehokkaimman järjestelmäpiirin selvästi edullisemmassa hintapisteessä. Snapdragon 888 -piirissä Qualcomm on panostanut paremman suorituskyvyn ohella myös energiatehokkuuteen sekä tuoreempaan 5G-modeemiin.

Snapdragon 888 on valmistettu 5 nanometrin prosessilla ja järjestelmäpiiri tarjoaa Kryo 680 -ytimiä, jotka ovat jopa 25 prosenttia tehokkaampia ja ne toimivat jopa 2,84 GHz:n kellotaajuudella. Kyseessä on myös ensimmäinen CPU-alijärjestelmä, joka perustuu ARM Cortex-X1 -arkkitehtuuriin. Järjestelmäpiirissä on siis yksi 2,84 GHz:n taajuudella pörisevääKryo 680 -ydin, kolme 2,42 GHz:n taajuudella toimivaa Kryo 680 -ydintä sekä neljä 1,8 GHz:n taajuudella jyskyttävä Kryo 680 -ydintä. Grafiikkasuorittimena toimii Adreno 660, joka on tähän asti tehokkain grafiikkaprosessori ja Qualcommin mukaan se on jopa 35 prosenttia tehokkaampi kuin edeltävä.

Akunkesto

Xiaomi Mi 11i -puhelimessa on 4520 milliampeeritunnin akku, jonka on luvattu takaavan hyvän akunkeston. Mistään suurimmasta akusta ei ole kysymys tällä kertaa, mutta ainakin itse pääsin aktiivisella käytöllä vähintään yhden päivän akunkestoon. Pienemmällä käytöllä akun voi olettaa kestävän jopa parikin päivää, mutta itsellä se ei ollut mahdollista.

Xiaomi Mi 11i:n kamerat

  • Takaosan kolmoiskamera:
    • Pääkamera: 108 megapikseliä (ISOCELL HM2, f/1.75, 26 mm, 1/1,52”, 0,7 µm, PDAF)
    • Ultralaajakulma: 8 megapikseliä (f/2.2, 119 asteen näkökenttä)
    • Telemakrokamera: 5 megapikseliä (f/2.4, 1/5,0”, 1,12 µm, AF, 3-7 cm tarkennus)
  • Etukamera: 20 megapikseliä (f/2.45, 1/3,4”, 0,8 µm)

Käyttöjärjestelmä

Xiaomi Mi 11i -puhelimessa hyödynnetään Googlen tuoreinta Android 11 -käyttöjärjestelmäversiota, jonka päällä hyrrää Xiaomin oma MIUI 12 -käyttöliittymä. Puhelin toimitetaan aluksi MIUI 12 -versiolla, mutta sittemmin Xiaomi on laittanut jakoon muutamilla uusilla ominaisuuksilla varustellun MIUI 12.5 -käyttöliittymäversion.

Yhteenvedettynä

Xiaomi Mi 11i on varma valinta uutta puhelinta etsiessä, jos kaipaa hyvää suorituskykyä, hyvää kameraa sekä silmiä hellivää näyttöä. Kyseessä on huippupuhelin, jossa on tingitty pääasiassa oikeista kohdista. Täydellisestä puhelimesta ei kuitenkaan ole kyse, mutta se on varmasti riittävä suurimmalle osalle käyttäjistä.

Kuten jo hinnasta voidaan päätellä, niin jostain on Xiaomin ollut pakko tinkiä. Esimerkiksi laatuvaikutelmassa muovi on vahvasti läsnä ja kiiltävät lasipinnat keräävät hieman likaa. Puhelimen rakenne ei ole myöskään IP68-luokituksen mukaisesti vedenkestävä, joten Xiaomi Mi 11i -puhelinta ei voida käyttää veden ulottuvilla. Puhelimesta puuttuu myös huippupuhelimista tuttu langaton lataus, joten perinteinen laturi on ainoa vaihtoehto. Itse pidän pienenä miinuksena myös muistikorttipaikan ja kuulokeliittimen puuttumisia. Suurin yksittäinen heikkous on Xiaomin heikko päivityslupaus, sillä Xiaomi Mi 11i:lle ei ole luvattu yhtään päivitystä.

Katso paras hinta täältä! –>>

+Näyttö

+Käyttöjärjestelmä

+Hinta

-Ei päivityksiä luvassa

-Ei vedenkestävyyttä

Katso paras hinta täältä! ->