Arvostelussa Samsung Galaxy Buds Pro

Eritoten Samsungin omille puhelimille suunnatut nappikuulokkeet tulivat markkinoille hetki sitten ja varmaan moni Samsungin puhelimen omistaja on jo käynyt nämä kuulokkeet ostamassa. Nämä kuulokkeet ovat vähän kuin Samsungin vastakaiku Applen AirPods Pro kuulokkeille, joissa myös on aktiivinen vastamelutoiminto. Molemmista löytyy jonkin asteinen tilaääni TV-sarjojen ja elokuvien katselua varten. Ja molempien akunkesto on noin viisi tuntia.

Missä Samsung Galaxy Buds Pro pääsee sitten loistamaan, on Samsungin omille laitteille suunnatut ominaisuudet eli Samsungiin 100% luottavat saavat näistä täysin langattomista in-ear kuulokkeista kaiken ilon irti ja siten todella hyvän lisätarvikkeen.

Samsung Galaxy Buds Pro on luotu vastaamaan Samsungin laitteiden jo entuudestaan omistavien tarkkoja vaatimuksia. Voit yhdistää kuulokkeet useaan eri laitteeseen, jolloin kuulokkeet siirtyvät sujuvasti aina siihen laitteeseen, mikä on juuri silloin käytössä. Google Assistant tai SIRI ei näissä toimi mutta mukana on ääniohjattava Bixby-avustaja sekä Android-laitteilla käytettävä Samsung Galaxy Wearable-sovellus. Viimeiseksi mainittu on hyvä ladata, että saat napeista kaiken ilon irti.

Samsung Galaxy Buds Pro kuulokkeet tukevat Samsungin omaa Scalable Audio ominaisuutta, joka tukee musiikin UHQ-suoratoistoa Bluetooth-yhteyden kautta kuunneltuna 24-bit/96 kHz:iin asti. Paketista löytyy myös SmartThings Finder ominaisuus sekä useamman mikrofonin nauhoitus, joiden avulla ääntä voi nauhoittaa videota kuvatessa.

Galaxy Buds Pro ei pärjää kummoisesti iOS eikä edes muilla Android-puhelimilla. Galaxy Buds-sovelluksen toimivuus onkin syytä tarkistaa ennen ostopäätöksen tekemistä. Tilanne on tuttu myös Applen AirPods Pro kuulokkeista, koska myös AirPodit on varsin rimaa hipovat kaikille paitsi iPhonen omistajille.

Samsungin puhelinta käyttävät taas saavat hyvään hintaan todella kattavat täysin langattomat nappikuulokkeet. Vaikkakin edeltäjäänsä Samsung Galaxy Buds Liveen verrattuna nämä ovatkin hieman kalliimmat on lisähinta ainakin omasta mielestäni perusteltu. Samsung Galaxy Buds Pro tarjoaa hieman kalliimmalla huomattavasti enemmän, ja näin lopputulosta on erittäin helppo suositella jokaiselle Samsungin älypuhelimen omistavalle.

Ulkonäöstä

Samsung Galaxy Buds Pro:sta on markkinoilla tarjolla kolmea eri värivaihtoehtoa, jotka ovat musta, hopea sekä violetti. Ulkonäön saa siis mätsäämään kivasti Samsung Galaxy S21-älypuhelimeen. Arvostelu Samsung Galaxy S21-älypuhelimesta löytyy täältä

Kotelo muistuttaa jonkin verran sormusrasiaa keskeltä avautuvan kantensa takia, joka on omasta mielestäni varsin tyylikäs. Rakenne on kompakti, joten kotelo menee taskuun helposti. Sisä- sekä ulkopuolelta löytyy LED-valo, joka kertoo akun tilanteesta. Vihreän valon palaessa voi liikkua huoletta, keltaisella ehkä kannattaa miettiä lataamista ja punaisella akku on jo melkein loppu.

Itse kuuloke ei edeltäjänsä tavoin enää muistuta palloa vaan Buds Pro näyttää tyypilliseltä kuulokkeelta ja korvaan menevä osa on suppilomaisempi.

Samsung Galaxy Buds Pro:t ovat harvinaisen pitkät kuulokkeet. 20,8 millimetrin pituus on kyllä perusteltu, sillä kaikki mahdollinen tila on käytetty sensoreihin ja mikrofoneihin. Tuppaavat vain vähän pursuamaan ulos korvista mutta ei kai se ole maailman loppu.

Laitteen lopputulos on futuristisesta ulkoasusta huolimatta turhan kookas ja omituinen. Esimerkiksi sängyllä makailu kuulokkeiden kanssa on epämukavaa ja vähän jopa kivuliasta. Kuulokkeet tuntuvat myös putoavan korvista jatkuvasti. Muotoilun vuoksi Buds Pro -nappeja joutuu asettelemaan korviin paremmin jatkuvasti, sillä vastamelutoiminto menettää tehonsa aika herkästi.

Ongelmaa helpottaa paketin mukana tulevat ylimääräiset päällysteet. Niiden avulla kuulokkeet saa pysymään korvassa paljon paremmin, joten voin vain suositella niiden käyttöä. Lisäksi pakettiin sisältyy on USB-latauskaapeli ilman laturi adapteria, sillä Samsung osallistuu ilmastotalkoisiin vähentämällä elektronista jätettä. Suurimmalle osalle tämä tuskin on ongelma, mutta joillekin se tarkoittaa vain ylimääräisiä menoja.

Kuulokkeiden käyttö on onneksi helposti opittavaa. Yhdellä painalluksella saa käynnistettyä tai pysäytettyä musiikin, kun taas tuplaklikkaus hyppää seuraavaan biisiin tai vastaa puheluun. Triplaklikkaus kelaa edelliseen kappaleeseen ja pohjassa pitäminen hallinnoi lähtökohtaisesti vastamelutoiminnon päälläoloa. Pitkäkestoisen painalluksen säätäminen vaatii Samsung Wearable-sovelluksen.

Kuulokkeiden ulkopuoli on kiiltäväpintaista muovipäällystettä. Mukana on kosketustunnistus ja kaksi mikrofonia, jotka kuuntelevat sään tuulisuutta, jotta ympäristön äänet saadaan minimalistiksi. Kuulokkeiden sisältä löytyy vielä 11 mm:n bassokaiutin sekä 6,5 mm:n diskanttikaiutin.

Äänenlaadusta

Galaxy Buds Pro kuulokkeet eivät ole pelkästään Samsungin oma tekele, sillä talkoisiin on nimittäin osallistunut myös AKG, joka on Harmanin sivuyhtiö (joka on puolestaan osa Samsungia). Yhteistyön tarkoituksena on ollut saada äänet tasapainoon ja siinä onnistuttiin omasta mielestäni hyvin.

Diskanssi ei missään vaiheessa tunnu vääristyvän, mutta myös matalat äänet pysyvät rivissä. Korkeissa äänissä saattaa huomata snadia vajavaisuutta ja kokonaisuus ei tunnu nousevan niin rikkaaksi kuin voisi toivoa. Lippulaiva kuulokkeiden kohdalla kuvittelisi saavan vähän enemmän mutta ei tämä huono ole siltikään. Samsung Wearables-sovelluksella voit kuitenkin säätää äänen tasapainoa oman mielesi mukaan. Muilla puhelimilla tätä et voi tehdä.

Puhelukäytössä Galaxy Buds Pron mikrofonit pärjäävät hyvin vaikkei ääni ollutkaan yhtä selkeää kuin puhelimen omalla mikrofonilla mutta sen ei pitäisi olla ongelma sillä todella harva kuulokemikrofoni pärjää puhelimen mikille.

Yhteenvetona

Vastamelutoiminto ei nouse Galaxy Buds Pron vahvuudeksi. Ne hiljentävät ympäristön melua, mutta täydellistä työrauhaa et näillä mitenkään saa.

Myös se on mainittava, että AKG on tehnyt hyvää työtä virittäessä Galaxy Buds Pron äänenlaatua. Kokonaisuus on tasapainoinen ja korvia miellyttävä. Silti äänimaisema ole niin rikas kuin voisi toivoa.

Myös se fakta, että Samsung Galaxy Buds Pro tukee ainoastaan Bixbyä eli Google assistantin tai Sirin, käyttö ei onnistu. Tämä saattaa olla monille ongelma.

Osta nämä, jos olet olet ehdoton Samsungin fani ja luotat Samsung Galaxy -puhelimiin, koska silloin Samsung Galaxy Buds Pron ostamatta jättämiselle ei ole yhtäkään pätevää syytä. Myös jos olet aiemmin tuhonnut nappikuulokkeet kaatosateessa tai pudottamalla ne veteen, kannattaa hankkia nämä IPX7-sertifioidut  kuulokkeet, koska ne kyllä kestävät sateen ja hien. Ostoksille pääset tästä tai alla olevaa banneria klikkaamalla.

+IPX7-vesitiiviys

+Hinta

+Vastamelutoiminto

+Yksinkertaiset kosketuspainikkeet

-Isokokoiset

-Tasapaksu ääni

-Ilon saa kokonaan irti vain Samsung Galaxy laitteilla