Arvostelussa Fitbit Inspire 2

Jos olet ajatellu hankkivasti aktiivisuusrannekkeen, jossa on kaikki oleellisimmat toiminnot mutta et halua maksaa itseäsi kipeäksi niin nyt olisi hyviä uutisia, sillä Fitbitin aloittelija tason aktiivisuusranneke nimeltä Inspire 2 on kuin tehty sinulle. Fitbit Inspire 2 seuraa sykettäsi, aktiivisuuttasi ja untasi kellon ympäri. Se jopa kertoo, jos sinulla on Covid-19 oireita. Tällä aktiivisuusrannekkeella on myös jäätävä 10 päivän akun kesto, joka on pidempi kuin yhdessäkään muussa Fitbitin aktiivisuusrannekkeessa. Tämä on todella potentiaalinen ja lompakkoystävällinen vaihtoehto, jos olet vasta astumassa aktiivisuusrannekkeiden ihmeelliseen maailmaan. (Huom: jos sinulta löytyy vähän ylimääräistä fyrkkaa suosittelen kuitenkin ostamaan Fitbit Charge 4:sen. Siitä löytyy isompi näyttö, integroitu GPS ja Spotify. Lisätietoa löytyy täältä.)

Tyylikäs muotoilu ja piiiiitkä akun kesto

Samaan hintaan et löydä muuta Fitbitin aktiivisuusranneketta ellei mukaan lasketa lasten malleja, jota me emme tee. Fitbit Inspire 2 korvaa Fitbit Inspire HR mallin, joka julkistettiin vuonna 2019 samaan hintaan. Inspire 2 on hieman isompi kuin edeltäjänsä ja tämä mahdollistaa hieman jykevämmän akun. Inspire 2 säilyttää kuitenkin edeltäjänsä tyylikkään muotoilun. Ranneke on kevyt ja todella mukava käyttää vaikka sitten muiden rannekkeiden ja korujen seassa. Näyttö on tosiaan aika pieni, mutta todella responsiivinen, joten sillä pärjää hyvin.

Inspire 2 on saatavilla mustalla, valkoisella tai pinkillä hihnalla, jossa on muovinen solki. Paketissa on myös erikokoisia hihnoja, joiden pitäisi sopia joka käteen. Ja jos silikoni hihna ei olekaan mieleesi voit tilata internetin ihmeellisestä maailmasta itsellesi nahkaisen, teräksisen tai jonkun muun hihnan, joka on enemmän mieleesi.

Kuten aiemmin mainittu Fitbit Inspire 2 aktiivisuusrannekkeen akun kesto on todella pitkä: huimat 10 päivää. Fitbit Charge 4:ssa kun akun kesto on vain seitsemän päivää. Inspire lataa myös suhteellisen nopeasti, akun saa ladattu 0-100 noin kahdessa tunnissa.

Kuten Charge 4 myös Inspire 2 on vedenkestävä 50 m asti. Eli voit huoletta uida tämä kädessäsi. Toisaalta Fitbitin mukaan on oleellista, että kuivaat aktivisuusrannekkeesi huolellisesti se jälkeen, kun olet sen kastellut. Myös suihkussakäyntiä tulisi tämän kanssa välttää sillä shampoo ja muut pesuaineet saattavat vahingoittaa aktiivisuusrannekettasi ja märkänä tämä laite saattaa aiheuttaa ihoärsytystä

Käyttöönotto

Ottaessasi aktiivisuusrannekkeen käyttöön joudut lataamaan appin sitä varten. Appi on saatavilla Androille ja iOS:älle. Sinun tarvii myös tehdä Fitbit käyttäjä, jos sinulta ei vielä sellaista löydy. Ei kovin vaikeaa vai mitä. Tarkempia ohjeita on internetin ihmeellinen maailma täynnä.

Ominaisuuksista

Charge 4:sen tavoin myös tästä löytyy motivoiva “Active zone minutes” järjestelmä. WHO:n mukaan jokaisen ihmisen tulisi saada noin 150 Active zone minuuttia päivässä ja jos niiden saaminen tuottaa vaikeuksia löytyy ostaa Premium treenejä Fitbit sovelluksesta.

Fitbit Inspire 2:sta löytyy 20 erilaista harjoitusmuotoa esimerkiksi: intervalli, kickboxing, pilates, tennis, etc, etc..

Fitbit myös haluaa, että osaat hallita stressiä ja että nukkuisit paremmin, joten Inspire 2:sesta löytyy nykyään mindfulness osio, josta löytyy meditaatio- ja hengitysharjoituksia. Premium tilauksella varsinkin saat tästä kaiken irti.

Premium tilauksella saat käyttöösi meditaatioita paremman unen saamiseksi, stressin lieventämiseksi, itsevarmuuden boostamiseksi ja vaikka ja mitä. Voit myös tehdä laitteseen suunnitelman kuinka monta kertaa viikossa meditoit ja voit myös seurata päivittäisiä mindfulness minuutteja. 

Kun nukut Inspire 2 seuraa sinussa kahta asiaa: hengitystäsi (eli kuinka monta kertaa hengität minuutissa) ja sydämen sykettä (HRV). Nämä ovat todella hyödyllisiä vaikkapa Covid-19 viruksen oireiden huomaamisessa. Inspire 2 avulla voidaan myös havaita muiden sairauksien merkkejä.

Loppusanat

Jos olet vasta astumassa aktiivisuusrannekkeiden maailmaan Fitbit Inspire 2 saattaa olla kuin tehty sinua varten. Se seuraa kaloreita, sydämen sykettä, askeleita, treenejä, unta ja hengittämistä. Myös kompakti koko ja pitkä akun kesto ovat tämän rannekkeen puolella tehden tästä todella käytännöllisen ja mukavan. Kunhan et käytä märkää ihoa vasten, sillä se saattaa aiheuttaa ihoärsytystä. Diiliä parantaa myös se fakta, että Fitbit Inspire 2 pakettiin sisältyy myös vuoden tilaus Fitbit Premiumiin eli pääset käsiksi todella laajaan skaalaan erilaisia harjoituksia.

Tietenkin, jos sinulla on heittää vähän lisää fyrkkaa niin Charge 4 voisi olla parempi valinta mutta tämä on myös pätevä.