Arvostelussa Apple Watch SE 

Ei varmaankaan tule yllätyksenä, että me täällä näytön toisella puolella kaikki pidämme Applen-tuotteista 100%. Toisaalta niin varmaan myös sinä, arvoisa lukija. Aktiivisuusrannekkeet ovat olleet viime aikoina kovassa nosteessa (arvostelumme parhaasta aktiivisuusrannekkeesta löydät täältä!) joten päätimme lojaaleina Apple-fanipoikina kirjoittaa snadin arvostelun Applen vähän varjoon jääneestä helmestä, nimittäin Apple Watch SE:eestä. Se kun sattuu olemaan todella pätevä laitos ja, kun sen käytettynä täältä ostat (löytyy myös muita Apple Watcheja) saat kellon todella hyvään hintaan ja hymyn huulille kaupan päälle! 

Jos vakuutuit nyt jo tästä Apple Watchista tai haluat muuten vain Apple-tuotteita halvemmalla klikkaa tästä tai alla olevaa banneria!

Design

Watch SE:n muotoilu on perusvarmaa, tuttua ja turvallista. Siinä on samat pyöreät reunat, alumiininen kehys sekä digitaalinen kruunu. Mikäli olet omistanut Applen älykellon aiemmin, tarjolla ei ole tältä osin mitään uutta.

Kuten samaan aikaan julkaistu Apple Watch 6, myös Watch SE on saatavissa sekä 40 mm:n että 44 mm:n koossa. Esimerkiksi yhä myynnissä oleva Apple Watch 3 tarjoaa vaihtoehdot 38 mm ja 42 mm. Lisäksi siinä on pienempi näyttö kuin uudemmissa kelloissa.

Näyttökin jatkaa tutulla linjalla. Watch SE luottaa edellisten mallien tavoin OLED-teknologiaan. Ruutu on selkeä, kirkas ja yksinkertaisesti varsin mukava käytettävä.

Ominaisuudet

Joitakin voi kuitenkin ottaa vähän päähän jatkuvasti päällä olevan näytön puuttuminen. Applen päätös luopua Watch 5:ssä ja Watch 6:ssa nähtävästä ominaisuudesta perustuu hintalapun keventämiseen. Sinänsä puutos ei aiheuta muutoksia vanhempien mallien omistajille, mutta eittämättä puute on harmillinen. Joudut siis nostamaan kellon katseesi tasalle esimerkiksi katsoaksesi ajan tai treenitilanteesi. Hirvittävän fyysistä.

Ominaisuuden puuttumista on helppo perustella akkukestolla ja hinnalla. Samalla se erottaa mallin kuitenkin monista kilpailijoista.

Apple Watchit ovat jo vuosien ajan vieneet puhelimen ja älykellon välisen yhteistyön uudelle tasolle. Watch SE ei tee tilanteeseen poikkeusta. Saat hälytykset, ilmoitukset ja tiedonsiirrot laitteiden välillä välittömästi. Applen ekosysteemi on kokonaisuudessaan todella upea.

Huolimatta siitä, että suurin osa älykellon sovelluksista on kevennettyjä versioita, treeniohjelmien puolella Apple Watchit ovat ottaneet isoja harppauksia. Uusia harjoitusmuotoja lisätään mukaan jatkuvasti. Tarjolla on myös muiden kehittäjien treenisovelluksia esimerkiksi Stravan.

Kun soppaan lisätään Spotify-tilaus ja AirPods-kuulokkeet, voit lähteä juoksulenkille ilman tarvetta puhelimelle. Juuri tällaiset tilanteet tekevät Apple Watchista käytännöllisen lisävarusteen helpottamaan arkeasi. Ominaisuus on käytössäsi riippumatta siitä, minkä version SE-kellosta hankit.

Akunkesto

Sen sijaan akkukeston saralla Applella on vielä valtava työmaa edessään. Kun vuonna 2020 julkaistava älykello jaksaa vain puolitoista päivää, tulos ei yksinkertaisesti ole riittävän hyvä. Akun riittämättömyys korostuu unen seurantaa käyttäessä.

Kaiken kritiikin keskellä on kuitenkin todettava, että akku on parempi kuin muissa Apple Watch -malleissa. Syy parannukseen johtuu tehokkaasta S5-järjestelmäpiiristä sekä näytöstä, joka sammuu ollessaan käyttämättä.

SE?

Kun Apple luopui SE:n kohdalla järjestysnumerosta, on keskeistä pohtia sitä, mihin väliin uusi edullinen malli oikein pyrkii. Siinä ei ole Watch 5:n jatkuvasti päällä olevaa näyttöä, mutta toisaalta se on tehokkaampi kuin Watch 4. Näistä jälkimmäinen on nyttemmin poistunut myynnistä, mutta mikäli se olisi vielä saatavilla, voisi Watch SE olla nimeltään Apple Watch 4,5.

Osta, jos

Haluat Apple Watchin edulliseen hintaan. Watch SE on halvempi kuin Watch 6, vaikka ominaisuudetkin ovat lähes samalla viivalla. Ainoa merkittävä ero liittyy näyttöön, joka ei Watch 6:n tavoin ole aina päällä.

Älä osta, jos

Haluat uusimman ja parhaan mallin. Watch SE on teknisesti jossain Apple Watch 4:n ja Apple Watch 5:n välimaastossa. Jos siis haluat tuoreinta huipputeknologiaa, Watch SE ei sovi sinulle. Paras hinta tälle Apple Watchille löytyy täältä!